Wat je leert van Tomorrowland

10-07-2023

Als het gaat om wereldberoemde muziekfestivals, is Tomorrowland een absolute koploper. Dit jaarlijkse evenement, gehouden in Boom, trekt tienduizenden mensen van over de hele wereld aan. 

Maar wat kunnen kleine bedrijven eigenlijk leren van een festival? In dit artikel zullen we kijken naar enkele strategieën die Tomorrowland zo succesvol maken, en hoe jij deze voor jouw zaak kan gebruiken om je groei te stimuleren.


Zorg voor een unieke merkbeleving

Tomorrowland is bekend om zijn magische en betoverende sfeer. Met veel oog voor detail en de customer journey (het traject dat een potentiële klant aflegt om klant te worden). Kijk alleen al naar de altijd speciale box waarmee de polsbanden elk jaar worden verstuurd.

Zorg dat ook jouw klantenbeleving uniek is, doe het anders dan je concurrenten. Daarmee trek je niet alleen klanten aan, maar je maakt ze ook fan. 


Bouw een sterke online aanwezigheid

Tomorrowland maakt slim gebruik van sociale media, livestreams en digitale marketing om een wereldwijd publiek te bereiken. 

Ook jij als klein bedrijf kan perfect dezelfde strategieën overnemen. Niet dat je de hele wereld wil aantrekken, maar met online marketing vergroot je jouw lokaal bereik enorm.


Maak gebruik van influencers en ambassadeurs 

Tomorrowland werkt samen met invloedrijke artiesten en influencers om de buzz rondom het festival te vergroten. 

Kleine bedrijven kunnen samenwerken met lokale influencers om hun producten of diensten onder de aandacht te brengen en een grotere naamsbekendheid te genereren.


Persoonlijke interactie

Tomorrowland legt de nadruk op persoonlijke interactie en zorgt ervoor dat de festivalgangers zich gewaardeerd en bijzonder voelen. 

Met doordachte en persoonlijke communicatie biedt ook jij een uitstekende klantenservice en versterk je de relatie. Het begint al met hoe je mailt


Anticipeer op de behoeften van klanten

Tomorrowland begrijpt wat de festivalgangers willen en speelt daarop in door innovatieve faciliteiten en diensten aan te bieden.

Door te echt te luisteren naar je klanten breng je hun behoeften in kaart en kun je proactief oplossingen aanbieden.